Ronald Zijlstra Fotografie

“Ronald legt het pure vast”, hoor ik vaak. En dat is een heel mooi compliment, want dat is precies wat ik in mijn fotografie probeer te doen: puurheid vangen. Of dit nou jouw bruidsmeisje dat stiekem met de kat aan het spelen is, de authentieke sfeer die jouw interieurproject uitstraalt of je familieleden die loltrappen in het weiland vlakbij huis.

De vreugde, liefde
en sfeer

van een moment wil ik graag tastbaar voor je maken. Het zijn namelijk juist die echte momenten en settingen die een foto memorabel en verrassend maken!

Wie Ronald is..

Er zijn slechts een paar woorden die iedereen zou noemen wanneer ze mij moeten omschrijven. Dat zijn ‘chips, zwemmen en reizen’.

“Lekker op een bankje zitten en wat om me heen kijken, dat vind ik op vakantie altijd heel relaxed om te doen. En ik hou ervan om op reis mensen te ontmoeten. Couchsurfen bij mensen thuis, zodat je echt deel uitmaakt van iemands leven.”

“Ik ben verslaafd aan chips, kan er gewoon heel erg van genieten. Lays paprikachips is mijn favoriet. ’s Ochtends om 10.00 uur kan ik al chips eten. Dit jaar ontmoette ik een man die ook chipsverslaafd is, en gewoon zijn eerste chipsmoment nog herinnerde. Dat vond ik echt hilarisch."

“Mijn studio zit in de oude Wolters Noordhoff drukkerij vlakbij het Noorderplantsoen . Een te gekke plek! Het heeft nu een strakke en kleurrijke sfeer. Heel fijn werken.”

Zwemmen is voor mij: vrijheid! Vrijheid vangen.”

“Het Landje in Munnekezijl is voor mij een rustpunt, de fijnste plek ever. Ik zwem er heel vaak, mijn vrienden en ik organiseren er zelf festivals, stoken kampvuurtjes, slapen in tentjes. Het ultieme vakantiegevoel.”

“Ik hou van feestjes en festivals. Relaxed dansen, lekker eten, genieten van het leven. Op een festival op Ameland stonden we met z’n allen ’s ochtends heel vroeg op, en gingen we dansen op het strand.”

“Niks bij je hebben, van het weidse landschap genieten, ongestoord met mensen kunnen praten, met z’n allen iets beleven. Ik vind wadlopen heerlijk!”

“Ik vind happy socks eigenlijk verschrikkelijk lelijk, maar ik word er wel heel vrolijk van!”